E seasea lava ae afaina ai ”faalavelave, o le lamatiaga o le malosi o le tumutumu tagata! - afu e faʻalogo i le vai

O lapataiga o le vevela maualuga na tuuina mai i Shanghai i lenei vaiaso, ma o le maualuga o le vevela ua ova atu i le 37 tikeri. E mafai ona fai mai o le "barbecue mode" ua uma ona ki saʻo.

O le ea maluluina i le Suo 'au ofisa e le aoga, ma o lenei o le eletise ili ma ea malulu ua faʻaaogaina uma, lea e tau le mafai ona faia. O le mea e lelei ai, o le faletaʻalo e malulu malulu, ae e toʻatele foʻi tagata afu.

I lenei aso afu, o loʻo i ai se mea e tatau ona aumaia i fafo ma talanoa, e tuʻu ai i tagata uma sina mataala——

Hypokalemia.Sweat to pay attention to the water

Liliu ese tala tuai ma tuʻuina i tagata uma se lagona:

 

E tusa ai ma lipoti a le aufaasālalau a Shanghai, i le 14:28 i le aso 4 o Iulai, na maua ai e le Falemai o Zhongshan i le Iunivesite o Fudan se tamaitai maʻi e 20 tausaga le matua mai le 120 falemai.

 

O le teine ​​sa fai faamalositino i le fale faamalositino ae le i tupu le faalavelave, ma faafuasei ai ona pa'ū i le eleele ao malolo. O tagata na siomia o ia na vave faia le cardiopulmonary resuscitation ma valaau mo le 120 e ave i le falemai. Sa leai se uaua o le teineititi pe manava foi ina ua ulufale o ia i le falemaʻi, ma sa taumafai le fomaʻi mo faalavelave faafuaseʻi e faia le mea sili latou te mafaia e laveaʻi ai o ia, peitaʻi sa le mafai lava ona toe maua o ia.

 

O le faletaʻalo e sultry, ma le teine ​​atonu i le tulaga o le hypoxia ma afu tele.

 

“O le tele o le afu o le mafuaʻaga tonu lea o le fatu fatu. I le taumafanafana, e i ai le tele o faʻamalositino ma afu. O le vai o le tino e faʻapuga e ala i le afu, ma faʻateleina le viscosity toto. A oʻo i se isi tulaga, e faʻaosoina hypokalemia ma e oʻo lava i le thrombosis. Tau atu ai i le leaga o le arrhythmia ma le fatu fatu. "

 

 Hypokalemia

 O le a le hypokalemia

O le hypokalemia, pei ona taʻu mai e le igoa, e maualalo le potassium i le toto.

O totoga sela o le tino o le tagata e matua maaleale lava. Afai o le aano o suʻesuʻe elemeni i le toto suia matua, nisi sela ma enzymes o le a taofia le toe galue. Ole faʻalavelave ole paleni ole vai ma le masima e ono iʻu ai ile arrhythmia, poʻo le oti faʻafuaseʻi i ni tulaga ogaoga.

O le faʻamaʻi lava ia e sili ona taatele i tagata o loʻo iai faʻafitauli ile endocrine system (pei ole faʻafitauli ole fatugaʻo).

Peitai, i lalo o tuutuuga o le maualuga vevela i le taumafanafana, o le a tupu ai le tuputupu aʻe o talavou matutua, mafuli ona o le auai i faamalosi tino faamalositino e tau atu i le leai o se vai ma le le paleni o electrolyte siosiomaga i le tino.

O le mea masani, o tagata mamaʻi e naʻo le pau lava le mea e manaʻomia e inu ai ni vailaʻau oona e lelei ai. I tulaga ogaoga, faʻaleagaina endocrine ono tupu, manaʻomia vai ma okesene i le ICU.

I lalo o a tulaga e ono maua ai e le faʻamalositino tagata hypokalemia

Mo soifua maloloina tagata, hypokalemia e seasea maua.

Ae o le taimi e tupu ai, o le tulaga o le a sili atu ona taua. Ma talu ai o uluaʻi faʻailoga e tai tutusa ma le leai o se vai ma le paʻu o le electrolyte, e masani ona faigata ona uaʻi ia latou, ma mafua ai le tuai i togafitiga faʻafomaʻi.

Mo le au faʻamalositino tagata fiafia, pe a fai o le tele o meaʻai (maualalo le faʻamamaina o le masima) ma vailaʻau faʻapitoa (pei o diuretics) e faʻaaogaina i le taimi o sauniuniga o le vaitau, o le aʻafiaga o le hypokalemia o le a faʻateleina tele.

E le o se mea e masani ai mo tagata tino o le tino ona maua i le hypokalemia e manaʻomia ona ulufale i le ICU ona o le le lelei o fuafuaga o taumafataga ma vailaʻau e mafua ai le pipili o vae pito i lalo.

 

 

Matou te lipotia se mataupu o se 28-tausaga-tino tino fausiaina ma hypokalemia lamatia ola. Na faafuasei lava ona maua o ia i le supa o vae maualalo uma i ni nai aso ina ua maeʻa le tauvaga tino. Ona o le ogaoga o le hypokalemia (serum potassium 1.6 mmol / L, ituaiga faasologa (RR) 3.5-5.0 mmol / L), o lana electrocardiogram (ECG) na faʻaalia ai se galu masani. Na taliaina o ia i le Intensive Care Unit (ICU) ma maua ai le potassium supplement. Na taʻutino mulimuli ane e le tagata maʻi, sa aafia o ia i fualaʻau leiloa le mamafa o le pauna, na faatau i luga o le upega tafailagi ma le anoanoaʻi o gaʻo oona e sauniuni ai mo tauvaga. Na toe malosi atoatoa o ia i ni nai aso mulimuli ane ma na toe faʻamalolo i fafo e tusa lava poʻo le a le fautuaga a le fomaʻi. O le hypokalemia ogaoga e talitonu e mafua mai i le tele o auala o le a talanoaina i lenei lipoti.

 

——O le lipoti a le mataupu i le Journal of Endocrinology i le 2014.

 

Le mea e te faʻalogo iai i le taimi o faʻamalositino maualuga le vevela

O le tau vevela o se luitau ia lava.

Afai e te le faiat faaleleia, oe o le a oti i tausaga uma. Na ona fai mai o le tele o tagata faigaluega oe na nonofo i le ofisa mo se taimi umi ua i ai se sili atu ona maaleale fatu ma masani ona le mafai ona tatalia le fesuiaiga i o latou tulaga tino.

 Fitness enthusiast

O matou o tagata faʻamalosi tino, o le mea sili ona taua o le soifua maloloina lelei.

A e mamafa pe faʻamalositino, e tatau ona e uaʻi totoʻa i lou tulaga faʻaletino, pe o le afu tele, poʻo le lagonaina o le mageso o lima ma vae, maualalo le toto maualuga, maso maso, niniva, vevela foliga, niniva, niniva, vave tata fatu , ma isi. O nei faʻailoga e tatau ona tagofia i le taimi. Afai e le faʻaleleia atili faʻailoga, e tatau ona e mafaufau e saili togafitiga faʻafomaʻi.

 

Mai le le lava vai, eletise eletise i le hypokalemia, ma le oti faʻafuaseʻi o le fatu, e masani ona i ai faʻailo tino ae le i mafai ona toe faʻafoʻi iuga - e le gata e manaʻomia le faʻateleina o le faʻaaogaina o maso, ae ia maitau foʻi le tino.s manatu. . Afai e le toʻa tagata, aua le pipiʻi. Fai faamalositino. O le aʻafiaga o le mauaina o maso e gata ma mataʻutia.

 Fitness enthusiast.

I le aotelega, i le vevela o le tau, e tatau ona e faʻalogo i ——

 

Faʻaaoga totoʻa ma faʻatumuina vai ma electrolytes pe a faʻamalositino. Mo se faʻataʻitaʻiga, aumai sau faʻi i le taimi o toleniga, pe sauni ni fualaʻau masima poʻo ni pa malosi i totonu o lau ato faʻafafa.

 

Taumafa paleni paleni i aso o vaiaso ma 'ai le tele o ituaiga o meaʻai e mafai. Fualaʻau ma fualaʻau e sili ona lelei punaoa o le potassium. E mafai e le tuʻufaʻatasia ona faʻaopopoina minerale mea maloloina soifua maloloina.

 

Aua le soʻona tausisi i taumafataga "maualalo masima", aemaise i le taumafanafana pe a e afu tele ma leiloa le masima. E le manaʻomia e tagata masani ni tauvaga, ma naʻo le lava le masima e mafai ai ona latou mautinoa le paleni o le vai ma le masima i le tino aʻo faʻamalositino.

 

Ae e te leʻi faʻataʻitaʻia nisi vaega faʻaopopoga poʻo vailaʻau foʻi, ia iai se malamalamaʻaga i o latou aʻafiaga, ma e sili ona lelei le faʻaogaina i lalo ole faʻataʻitaʻiga a polofesa. Oe mafai ona faitau atili tala mai le Suo 'au, aʻoaʻo mai le Suo' au supa vasega ma isi.

I se faapuupuuga, o le malosi e le o se taumafanafana mea, o se olaga mea atoa, Ou te faamoemoe tagata uma mafai ona faʻaaluina fiafia i le maile aso peʻa o loʻo iai se lapataʻiga vevela maualuga mai lea taimi i lea taimi.

Hypokalemia e le leaga, pe a lava sauniuni. O lenei ua vevela tele le tau, e mafai foi ona e filifilia se amino acid o loʻo iai electrolytes ma mafai ona toe faʻatumuina le vai. O lenei e le gata mafai ona toe faʻatumuina amino acids, ae faʻamautinoaina foi a tatou electrolytes.


Taimi Post: Jul-20-2021