Aso tele o Dreiser, Saina i le vai taele, Li i gymnastics

Tokyo (Associated Press) -Caleb Drexel manumalo i lana muamua pine auro taʻitasi, na faʻamaeʻaina e fafine Saina le tuʻuga o le moligafua, ma Sunisa Lee o le Iunaite Setete na manumalo i le pine auro auro fafine i gymnastics.
Ina ua maeʻa gaioiga tetele i le ao i le aso ono o le Olimipeka i Tokyo na faia i le vai taele, na susulu Li i le fale faamalositino i le afiafi, ma o le 'au a Simone Byers na matamata mai i tulaga.
Na avea Lee ma tamaitai Amerika lona lima sosoʻo na manumalo i le taʻamilosaga a Tamaʻitaʻi o le Olimepeka. I le susulu ma le tauvaga mulimuli, na ia manumalo ai ia Rebeca Andrade (Rebeca Andrade) o Pasila.
O le aofaʻi o togi a Lee e 57.433 togi e lava naʻo le Andrade. Na manumalo le Pasila i le muamua-siamupeni mekasini mo se tagata taʻalo Latina Amerika, ae na misia le pine auro ina ua alu atu i tuaʻoi faʻalua i lana taʻamilosaga i luga o le malae.
O le alii taalo Rusia na siamupiniina Angelina Melnikova na manumalo i le pine apamemea i le lua aso talu ona taʻitaʻia le Republic of Saina i le pine auro i le 'au mulimuli.
O Drexel, le sui o Michael Phelps o le Iunaite Setete, na manumalo i le 100-mita freestyle ma le faʻamaumauga o le Olimipeka i le 47.02 sekone-naʻo le tasi ono lona ono i luma o le siamupini o Ausetalia Kyle Chalmers. O lenei na mafai ai ona ia manumalo i le pine auro lona fa o lana galuega. O tuʻaiga muamua e tolu o tuuga moligafua.
“E matua ese lava. Ou te manatu na ou manatu o le a, ou te le manaʻo e taʻu atu, "o lana tala lea. “E sili atu ona faigata. E tatau ona e faʻamoemoe ia te oe lava, e leai se tasi e mafai ona laveaʻiina oe. ”
O le taʻaloga sili ona mataʻina o le aso, o le setiina lea e Saina o faamaumauga a le lalolagi i le tamaʻitaʻi o le 4x200m freestyle relay, na faʻateʻia ai Amerika ma Ausetalia.
O Katie Ledecky na tulaga tolu e avea ma molimoli mo le au a Amerika, toeititi 2 sekone i tua atu o le au a Saina ma tua o le 'au a Ausetalia.
Na sili atu Ledecky ia Ausetalia Leah Neale ma vaapiapi le avanoa ma le tagata taalo Saina o Li Bingjie, ae na iu lava ina le mafai ona maua o ia.
Li na paʻi i le polo i le lalolagi faamaumauga o 7 minute ma 40.33 sekone. Na ia setiina foi se faamaumauga o le Olimipeka mo le manumalo i le siamupini o le butterfly 200m ae le i faia le tuuga moligafua.
"Seia maeʻa laʻu 200 papala pepe, na taʻu mai e le matou faiaoga ia te aʻu, 'O oe o se tuuga moligafua', ou te leʻi iloa na ou faia lenei mea," o lana tala lea e ala i se faamatalaupu. "Ou te le iloa iloa aau i le 200 mita, e ui o loʻo ia te aʻu le tulaga lelei ma le maualuga o le 200 mita aʻoga."
Na manumalo le au Amerika i le pine siliva ile 7: 40.73, ae manumalo Ausetalia i le pine apamemea ile 7: 41.29. O i latou uma na mauaina pine e tolu na latou solia le 7: 41.50 faamaumauga a le lalolagi na faʻatulagaina e le au Ausetalia i le 2019 World Championship.
O le numera tasi Serb na ia faiaina le tagata taalo Iapani e sili ona fiafia iai Kei Nishikori 6-2 ma le 6-0 e ulufale i le semifinal ma faʻalautele lana taumafaiga mo le Gold Slam.
O Steffi Graf i le 1988 na o le pau lea o le tagata taalo tenisi e manumalo i taʻaloga e fa o le Grand Slam ma pine auro a le Olimipeka i le kalena lava lea e tasi.
Ua manumalo Djokovic i le Australian Open, French Open ma Wimbledon i lenei tausaga, ma e manaʻomia le siamupini o le Olimipeka i Tokyo ma le Ipu a le US Open e faʻamaeʻa ai le Golden Slam.
I le tauvaga a tamaʻitaʻi, Belinda Bencic o Suiselani, tulaga 12, ma Markta vondrosova o le Czech Republic i le 2019 French Open final o le a feiloaʻi i le taʻaloga auro.
Na manumalo le Bencic i le tagata Kazakh o Elena Lebakina 7-6 (2), 4-6, 6-3. I le taʻamilosaga tolu, von Drusova, o le na faʻateʻaina Naomi Osaka, faiaʻina 6-3, 6-1. Le fatu lona fa Ukaraina Elena Svitolina.
Na maua e le Austrian Sepp Straka ni manulele se 4 i pu mulimuli e ono ma fana ai le 63, 8 i lalo o le par, ma taitai ai le Thai Jazz Jane Watananon i le taamilosaga muamua o le tapolo a tamaloloa. Rod.
O Thomas Peters o Peleseuma na tulaga muamua i le pine apamemea a Rio de Janeiro i le lima tausaga talu ai. Na ia fanaina le 30 ma le 65 i tua o le iva pu.
Na ausia foi e Mexico Mexico Carlos Ortiz (Carlos Ortiz) le 65 togi i luga o le malae i tulaga lelei o sikoa, o le mea muamua lava na muamua taunuu le au taʻaalo e aunoa ma le vao, aua na tapunia mo le lua masina.
O le siamupini a le au siamupini a Amerika Sam Kendricks (Sam Kendricks) o le a misia le Olimipeka pe a maeʻa ona suʻea lelei mo le COVID-19.
Na faasalalau e le tama o Kendricks i luga o upega tafailagi le leai o ni faailoga o lona atalii, ae na taʻu atu i ai, sa lelei ona tofotofoga a o iai i Tokyo ma toʻesea ai mai le tauvaga.
Na faʻamaonia mai e le Komiti o le Olimipeka a le Iunaite Setete le tala fou ma faʻapea mai o Kendricks na tuʻua i se faletalimalo.
Na manumalo Kendricks i le pine apamemea i le Olimipeka 2016 ma manumalo i le pine auro i le lua siamupini o le lalolagi. Na ia uuina faamaumauga a Amerika i le 19 futu 10.5 inisi (6.06 mita).
E leʻi umi talu ona faʻasalalau le molimauina o Kendricks sa lelei lona faʻataʻitaʻiga, ae na taʻua foi e le isi tagata vaʻa o le Argentina, Germán Chiaraviglio, o ia foi na alu i fafo ma le taʻaloga ona sa lelei lana faʻataʻitaʻiga.
E ui na saofaga Hachimura i togi e 34, ae na manumalo le 'au a Iapani i le siamupini pasiketipolo a aliʻi o le Olimepeka mo le taimi muamua i totonu o le 45 tausaga, peitaʻi na iʻu lava ina le manuia.
O Luka Doncic na ia mauaina togi e 25, 7 rebounds ma 7 assists i le isi gaioiga mataina i le 26 minute. Na sikoa Zoran Dragic e 24 'ai ae sikoa Slovenia e 116 i le Olimipeka i Tokyo. -81 Faʻatoʻilaloina Iapani e tumau le faiaina.
O le au taʻa volipolo matafaga a Amerika Kelly Klaas ma Sarah Sponsil na faʻatoʻilaloina Kenya i le naʻo le 25 minute, o le taʻaloga televave a fafine talu mai le taʻamilosaga a le Olimipeka i le taimi nei.
Na manumalo le paga Amerika ia Brackcides Khadambi ma Gaudencia Makokha 21-8 ma le 21-6 e siʻi ai le togi i le 2-0 ma e mautinoa e maua se tulaga i le taʻamilosaga o le 16 tuʻuga.
O lenei taʻaloga o le taʻaloga sili ona saoasaoa talu mai le FIVB na ia faia sikoa sikoa ma le sili-o-tolu faiga i le 2002.
Na malo foi le au Amerika Phil Dalhausser ma Nick Lucena. Na latou faʻatoʻilaloina Atenitina o Julian Azaad ma Nicolas Capogrosso 21-19, 18-21, 15-6, na siʻitia le togi i le 2-1 i le taʻamilosaga robin. Ose mea lelei lea mo le tasi le isi taʻaloga i Tokyo.


Taimi Post: Jul-30-2021