Gymnastics star Simone Byers o ese mai le tauvaga au a le Olimipeka: NPR

O le NPR's Noel King ma USA I le aso nei, o le tusitala o taʻaloga o Christine Brennan, na talanoa e faʻatatau i le faletaʻalo Amerika o Simone Biles o loʻo tuʻua ese mai le taʻaloga gymnastics mulimuli ona o faʻafitauli tau le soifua maloloina.
Simone Byers na tuumuli ese mai le tauvaga a tamaʻalo taʻaloga taʻaloga i le Olimipeka Tokyo. O le American Gymnastics Association na tuʻuina mai se faʻamatalaga taʻua e uiga i "mataupu faʻafomaʻi" ae le i faʻamatalaina atili. O le 'au a tamaʻitaʻi a Amerika e fiafia tele e manumalo i le auro, peitaʻi na latou faʻatauteʻeina teisi i le taʻamilosaga muamua. O lea ua ma faatasi ma Christine Brennan, o ia o se tagata tusitala i USA i aso nei, ma o loo i Tokyo. Talofa, Christine - pe talofa, Christine.
BRENNAN: Pe tusa ma le itula ma le afa talu ai, i le amataga o le tauvaga a le au, pei ona e fai mai, na matua folafola lava e le malo o Amerika e malo. Simone Biles, i le faʻataʻamilo muamua, vaulting, o se mea e sili ona lelei i ai, na mimita e uiga ia Amanar-o se faigata vaulting. Ae ina ua alu i luga ma lalo, e pei lava ua leiloa lona ala i le ea. Na alu ese o ia mai le tulaga faigata ma maua ai le 1 1/2 taamilosaga nai lo le tele o vili ma seevae nai lo le mea na ia faamoemoeina, toeititi lava tootuli i ona tulivae. O le taimi lava na ia pa'ū ai i le eleele, na foliga mai o loo mafatia o ia mai se ituaiga o tiga, ma na toeitiiti lava maligi ona loimata. Sa ia talanoa i lona faiaoga. Na faasalavei ane le faiaoga. Na ia tuua le malae taalo, tuua le malae, ma toe foi mai ina ua mavae sina taimi.
E manino lava, i lenei taimi, ua ou matua popole lava e uiga i le mea o loʻo tupu ia te ia. O le tagata silisili o taimi uma e ono manumalo i se isi pine auro a le tagata lava ia, pei ona ia faia i Rio, ma isi pine auro mulimuli ane i le taʻaloga. Ua toe sau Simone Byers. Ae o le taimi lea, sa ia ofuina se ofu mafanafana, se toniga o le 'au, ma se ufimata. Na manino lava i totonu o ni nai minute, Noel, na te le auai i le taʻaloga. Ona sui tulaga ai lea o le sui i isi taʻamilosaga e tolu, o loʻo fai pea ile taʻaloga.
KING: Sa ou mafaufau e uiga i mea e te ono vaʻaia aʻo e i ai iina, mea o le a ou vaʻaia i luga o le TV, ma o lena-e i ai au 'au a le' au, o lea o le 'au e faʻatasi uma. O e vaʻaia foliga vaaia i isi tamaʻitaʻi talavou? Latou te tali atu i le mea na tupu?
Brennan: Oi, matuaʻi. Na faateʻia ina ua muamua tupu, o se popole tele. O le uiga o laʻu tala, e latalata mai lava, e mautinoa lava. Na la koleni faʻatasi mo masina, tausaga. O le taimi lenei. Ole Olimipeka lea. Talu mai le tausaga talu ai na tolopoina ona o le faʻamaʻi, e le naʻo le fa tausaga, ae o le lima tausaga. Ioe ioe, e popole tele ia te ia, ma tagata tauva uma e popole tele mo ia. E manino lava, o le malae lava ia e leai se mea, e leai ni tagata fiafia-ae na maofa. Ou te fai atu, ou te manatu o le atoa Olimipeka e pei na latou taofi i lenei taimi. O Simone Biles, o le tagata lauiloa i le Olimepeka, 24 tausaga le matua, o le sili lea ona leaga tala taʻaloga i le Olimipeka, o le mea moni, o loʻo ia taumafai e maua se tulaga i le faʻamaʻi ma faʻatapulaʻaina uma, poloka poloka ma quarantine Faʻaauau iinei. Ioe ioe, e mautinoa lava le faʻagaeʻetia, faigata, faʻateʻia-toeititi lava o soʻo se tele talepeina talafou e uiga i taʻaloga e mafai ona e mafaufau i ai. O le mea lea sa matou molimauina iinei i lenei po.
KING: O le a le uiga o lenei mo le vaega totoe a le US? E i ai se sui e faʻatumu le taimi o totoe o Simone Biles?
Brennan: E leʻo mautinoa pe mafai e Noel ma Simon Byers ona faʻaauau pea ona auai i le taʻamilosaga a tagata taʻitoʻatasi poʻo mea faigaluega mulimuli. O le American Gymnastics Association na fai mai o le a iloiloina o ia i aso uma e fuafua ai lana lumanaʻi pasi pasi pasi mo tauvaga. Lenei o le mea ua tatou iloa nei.
Tupu: ua lelei. Christine Brennan ma USA I le aso, o loʻo lipotia mai Tokyo. Faʻafetai tele lava mo lou taimi, Christine.
Pule Tau Fatuga © 2021 NPR. taofia aia tatau uma. Faʻamolemole asiasi mai i la matou 'upega tafaʻilagi tuutuuga o faʻaoga ma faʻatagaga itulau www.npr.org mo nisi faʻamatalaga.
NPR transcripts na faia e le NPR konekarate Verb8tm, Inc. i luma o le faʻalavelave faʻafuaseʻi ma gaosia i le faʻaaogaina o se auiliiliga tusitusi gaioiga faʻatasi fausiaina ma NPR. Lenei tusitusiga atonu e le o le mulimuli fomu ma ono faʻafouina pe toe teuteu i le lumanaʻi. E saʻo le saʻo ma le avanoa. O le faʻamaumauga maʻoti o le NPR faʻaalia o loʻo puʻeina.


Taimi Post: Jul-28-2021