Matai le sikuea: maualuga pa ma maualalo pa barbell squat

E pei ona tatou iloa uma, o aoga o le faʻaopoopo o squats i au faʻamalositino i aso uma o le: malosi vae, sooga tulivae maloloina, sulugatiti malosi, faʻaititia gaʻo, faʻateleina maso ma fetuʻutuʻunaʻi. Ae o le taimi lava e te faʻatautaia ai le tagata lava ia-mamafa squat, o lou tino o le a vave fetuʻunaʻi i le faigata ma o au manumalo o le a faʻamautuina. Squat o se taʻaloga e manaʻomia ai le sogasoga (e tai pei o le tulei-lugā). Lenei o lona uiga o le faʻaopopo faʻateleina mamafa i lau squats.
O le faʻaopopoina o le mamafa e taofia ai ou vae mai le fetuʻunaʻi i le feteʻenaʻiga faifai pea e o mai ma le faʻaaogaina o lou mamafa. I le aluga o taimi, o le faʻaaogaina o dumbbells, barbells, po o kettlebells (poʻo mea uma e tolu) o le a faʻateleina ai le alualu i luma o le avega, ma o le a oʻo atu ai i le faʻamalosia atili o le malosi ma maso fausiaina. Manatua, o le tele o le maso, o le tele o kalori oe susunuina. O le squat o se tuʻufaʻatasiga faamalositino, ma o lona faʻamamaina aʻafiaga o le faʻamalosia lea o vaega tetele maso e galulue faʻatasi. O le mea lea, tusa lava pe o e faia faʻamalositino aerobic e susunuina gaʻo, e aoga lava le faʻaopopo sina mamafa i squats e faʻatumauina ma faʻateleina le malosi ma maso o le tino pito i lalo.https://www.hbpaitu.com/barbell-series/
O le alualu i luma masani o squat toleniga o lona uiga o le suia mai ia lava-mamafa i dumbbells ma mulimuli ane o se barbell. Lagona le saoloto e faʻaopopo kettlebells i lou olaga i aso uma ma palu mea uma i aso eseese vae. Ae o le barbell squat o le sili lea o gaioiga o gaioiga. Lenei o se metotia e mafai ona avatu ia te oe le sili aoga o squatting.
E masani ona fautuaina e le faiaʻoga le faataʻitaʻi muamua o le squat i tua, ma le logo i tua o lou ulu. Ae e lua ituaiga o sikuea: maualuga faʻamau ma pa maualalo, fuafua i le tulaga o le faʻamau. E masani lava, o le tele o tagata aʻoaʻo maualuga-pa squats, lea e tuu ai le barbell i luga o le trapezius poʻo trapezius maso. A e alu ese mai le squat tulaga, o lenei faʻalauiloaina se sili tu faʻatu ma faʻamalosia le quadriceps (quadriceps). Ae faʻasolo le faʻamau i le lua inisi i lalo, ma faʻaoga le lautele lautele i luga o tauʻau, ma o tulilima e matala sili atu nai lo le masani ai, i se tulaga maualalo-squat tulaga. O le tino tino o lenei faʻatagaina oe mafai ona faʻalagolago i luma laʻititi, o lona uiga e te faʻalautele atili lou suilapalapa pe a squatting, faʻaopopo atili gaioiga i lou pito i lalo, hamstrings, ma suilapalapa.
Na ou faʻataʻitaʻi i lalo pa paʻu mo le taimi muamua i le vaiaso ua tuanaʻi ma sa taʻu mai ia te aʻu o le a faigofie atu ona siitia le tele o mamafa e faʻaaoga ai lenei metotia. Na aliali mai e moni. E mafai ona ou faʻataʻitaʻia le fa o sikau pa maualuga mo le 1RM (o le aofaʻi maualuga o taimi) ma ua ou maofa tele. Ae e iai se uiga. O se suʻesuʻega i le tausaga ua teʻa na faʻaigoaina o le maualuga-pa ma maualalo pa paʻu ma eseese maso faʻagaoioia na maua i le taimi o le maualalo-pa squat, sili maso vaega na faʻagaoioia. "I le taimi o le esetric phase o le squat cycle, o nei eseesega e taua i le tua maso filifili," o le tala lea. Ole mafuaʻaga lea e faʻaaoga ai e le 'au siʻi uʻamea mamafa mea paʻu maualalo peʻa taumafai e oʻo i le 1RM. O le squat maualalo pa o loʻo i ai foi le tulimanu fegasoloaʻi maualalo, o lona uiga e le tau tulivae le tulivae mai le tapuvae.
Ae e tatau ona e faʻaeteete a o e faia squats maualalo-pa. I le taimi o lenei squat, oe tatau ona lagona le pa o le paʻu i lalo o lou tua. E le tatau ona faʻaseʻe le papala, pe tatau foʻi ona unaʻia oe i se tulaga e punou tele i luma nai lo le mea e tatau ai, aua o tauʻau o loʻo mamafa tele. Afai e te mauaina oe lava mai fafo ae o loʻo e faia lenei gaioiga, faʻaauau le faʻamalositino ma mamafa mamafa seia oʻo ina e sauni. E pei ona masani ai, mo le malosi moni, oe manaʻomia le taofiofia lou mitamita i le faitotoʻa.
Afai e mafai ona tuʻu saʻo ou suilapalapa i ou tapuvae ma tausisi pea lou tulaga i luga, o lona uiga o le pa uʻamea maualuga o le a sili ona lelei anatomically. Afai e te tuleia ou sulugatiti i tua ma tuʻu i luma lou fatafata, ona o le maualalo pa o le loloto Squats e masani ona sili atu ona talafeagai. O le isi faʻailo o lou vae umi-umi vae masani lava ona uiga maualalo faʻamau, ma puʻupuʻu vae o lona uiga maualuga, "fai mai Sean Collins, malosi ma faʻamalositino faiaoga, i se tusitusiga faʻaulutalaina" High Bar Squats ma Maualuga "Bar Squat" tusia i le tamaloa mekasini tusitusiga . Faʻavae pa paʻu maualalo: o le a le eseʻesega?
O le maualalo pa squat mautinoa e i ai ona lelei, ae le o lona uiga e tatau ona lafoaʻia le maualuga pa poʻo le tua masani squat. Maualuga-pa squats fesoasoani faʻateleina le malosi ma o le a aʻafia ai lou aotelega o le siʻitia uʻamea mafai. O penefiti o le squat maualuga o pa e mafai foi ona lagonaina i le taimi o le nofoa oomi. Afai o lau sini o le faʻamalositino i luma o ou vae, maualuga-pa squats tatau foi ona avea ma au fiafia faʻamalositino. Ole fomu lea e faigofie ona faʻapaleni, e sili le faʻauo i lou pito i lalo, ma o se gaioiga sili ona lelei mo le siʻisiʻi i luga o le Olimipeka, e pei o seevae ma mailei, o mea uma ia o loʻo aofia i toleniga a le CrossFit.
Squat o se tasi o faʻamalositino sili ona lelei. E faigofie ona aʻoaʻo, ma o le taimi lava e te agavaʻa ai i le tulaga, e faigofie atu ona faʻataʻitaʻia. O se mea lelei i taimi uma le faʻafefiloi o nei gaioi, aua o squats o le a faʻamalosia ai oe ma vave, pe maualuga pe maualalo pa.


Taimi Post: Jul-22-2021