Faʻataʻamilomiloina ma le "Faʻaleagaina Feusuaiga": Scientific Real Hammer, Tatau Faitau mo Taʻaloga Fanatics!

  Nisi valea crossfit faiaoga e i ai infertility faafitauli! O tamaloloa e maualalo tele le testosterone, leaga le sperm count, ma e oʻo lava i le mafai ona maua se faʻatu. Tamaʻitaʻi foi e le puipuia. Ole faamalositino umi mo se taimi umi e aʻafia ai le latou tino, ma o loʻo maileia ai foʻi i latou ile faʻailoga ua taʻua ole "pelvic hypertonia", ma e tiga tele ai le latou tufatufaina.

I se faʻaopopoga i le crossfit, e iai foʻi faʻafitauli e tutupu i ni uila vavalalata ma ni tagata tamoʻe mamao mai i le malafoni.

Ia, ou te taʻutino atu o lenei ua fai si atuatuvale, atonu o nei taʻaloga e le sese, ae o le soʻona toleniina e sese. O le aʻafiaga o le soʻoga i mea tau feusuaiga e le fesiligia, ma ogaoga saienisi suʻesuʻe e lagolagoina foi lenei manatu.

O le tele o toleniga e le lava. O le soʻona alu i fafo e matua leaga lava. Tele tagata e iloa o le soʻona toleni e mafai ona mafua ai lelava ma faigata ai ona toe faʻaleleia. Ae o le mea moni, o le leaga o le soʻona aʻoaʻo e sili atu nai lo lena. Lenei tusitusiga o le a faʻalauiloa puʻupuʻu le aʻafiaga o le soona aʻoaʻoina i tagata soifua fanautagata galuega.

Dumbbell fitness

 I nai tausaga ua tuanaʻi, sa suʻesuʻe ai le au atamamai i le Iunivesite o North Carolina i aʻafiaga o le tutumau i toleniga i feusuaiga i tagata soifua maloloina. O le suʻesuʻega e taʻitaʻia e Anthony Hackney. E leʻo le mea lea e taʻua o iʻuga o suʻesuʻega naʻo le toʻatolu pe toʻalima tagata na faʻaputuputuina ma faʻaputuputu ni faʻamaumauga. O se suesuega ogaoga faia i fofoga o sili atu nai lo 1,300 18-60 tausaga-mataupu. O le suʻesuʻega na iu lava ina maua le aʻafiaga o le soona aʻoaʻoina i feusuaiga i 1077 mataupu.

Ia

O le mafuaʻaga o lenei suʻesuʻega o le faʻamaninoina o le sootaga i le va o taimi faʻamalositino, faamalositino malosi, tausaga ma tuinanau tuinanau.

O le metotia suʻesuʻega e faʻavae i luga o fesili fesili. Na faia e le au suʻesuʻe ni taumafaiga e faʻamautinoa ai le faʻatuatuaina o le suʻesuʻega o iʻuga. Na latou faʻasino le tele o matata eseese tusitusi e faʻatutu ai fesili. Mo se faʻataʻitaʻiga, na latou faʻaaogaina le International Sports Questionnaire ma le Baecke Questionnaire mo faamalositino e fesoʻotaʻi ma fesili, faʻatasi ai ma fautuaga a le American Heart Association. Fesili e uiga i le libido faʻasino i polofesa fesili e pei o androgen le lava fesili, fesili libido, ma laulau faʻailoga mo tama matutua e masani ona faʻaaogaina i falemaʻi suʻesuʻega.

E tasi le tausaga le umi o le suʻesuʻega, ma sa faia suʻesuʻega fesili i mataupu i le tai fa masina ile tausaga atoa. O mataupu sa auai i taʻaloga e aofia ai le tamoʻe, uila, aau, ma le siisii ​​uamea mamafa. O le tele o faʻamatalaga na maua mai ai e mafai ona aoteleina e faʻapea:

Ia

1. Feusuaiga manaʻoga e vavalalata vavalalata ma toleniga malosi ma toleniga taimi. O le tuinanau feusuaiga o maualalo-i-feololo-tele faiaoga sili atu masani nai lo le maualuga-malosi faiaoga;

2. O tuʻinanauga tau feusuaʻiga o tagata aʻoga puʻupuʻu-i-feololo e sili atu le masani nai lo faiaoga o taimi uumi.

 Men's and women's fitness

Faʻapitoa lava, o le vaevaega o tagata e toleni mo le 1-16 itula i le vaiaso ei ai le masani ai tuʻinanau manaʻoga fa taimi maualuga atu nai lo le aofaʻiga o 20-40 itula i le vaiaso.

Tulaga lelei, afai e te filifilia se maualuga toleniga malosi, ona avea ai lea o le toleniga taimi ma toleniga taimi e tatau ona faʻaititia tatau.

Afai e tatau ona e faia maualuga-malosi ma umi-taimi toleniga, sili atu aua le faia mo se taimi umi.

O le tino o le tagata e mafai ona tatalia aʻoaʻoga maualuga-umi ma umi i se taimi puʻupuʻu, ae afai e tumau mo ni nai vaiaso po o masina, o le a avea ma se faʻalavelave mo feusuaiga gaioiga. Aerobic faamalositino o le a faʻaititia tane libido.

Ia

O suʻesuʻega a Hackney e leʻi ano tele i le maualuga o le testosterone, ae o le toʻatele o tagata atamamai ua leva ona latou aʻoaʻoina, o le soona aʻoaʻo e mafai ona faʻaititia ai le maualuga ole testosterone ma faʻaititia ai le libido. Ua faia foi e le Komiti o le Olimipeka Faavaomalo se faaupuga e faamatala ai lenei tulaga, ua taʻua o le utiuti o le malosi i taʻaloga.

"O le soʻona faʻamalositino o le a aʻafia ai le toe faʻamaloloina o le soifua maloloina" ua uma o se faʻaaloaloga, ma i nisi tulaga e mafai ona mafua ai tumau umi-taimi faʻaleagaina. Mo se faʻataʻitaʻiga, "hypogonadism male taʻalo taʻalo".

 Men's Fitness

O le faʻamalositino "faamalositino e masani ona faʻalauteleina ai le faʻaliliuga o le testosterone ma faʻalauiloaina ai foi le ola maloloina. Ole faʻalilolilo ole testosterone e faʻatatau ile tele o mea taua, pei ole numera o vaega faʻamalositino, taimi masani, okaina, ma atonu ole filifiliga taua ole ituaiga faʻamalositino.

O faʻamalositino e faʻaaoga ai vaega tetele o maso e i ai le tele o le maualuga o le testosterone faʻatonuga. Mo se faʻataʻitaʻiga, osooso squats i ai le sili maualuga maualuga testosterone tomai nai lo bench press (15% vs 7%). Ae o le faʻalavelave o lenei faʻateleina o le testosterone tulaga e masani ona le tumau, ma e leai se faʻamaoniga manino e faʻamaonia ai se siʻitia tumau.

O isi taimi o le pa'ū o le testosterone e tupu i ni nai aso talu ona faʻamalositino.

Ia

Lenei ono fesoʻotaʻi ma le antagonistic hormone paleni i le va o le cortisol ma le testosterone i le tino o le tagata. O le siʻitia o le cortisol e mafua mai i le aʻoaʻo malosi e mafai ona oʻo atu i le paʻu o le testosterone tulaga. Nisi sikola na latou aumaia isi faʻamatalaga e ala i suʻesuʻega:

1. O le testosterone o le a vave ona liua i le metabolite dihydrotestolone, lea e aliali mai o le paʻu o le maualuga o le testosterone i le toto, ae aua e te popole, o le dihydrotestolone e le afaina i le tino o le tagata ma o le a vave ona faʻamalosia i le tino.

2. O le faʻateleina o le testosterone tulaga o le a faʻalauteleina ai le taliaina ma le tali atu o androgen receptor. O le homone-receptor complex lea e amataina le tuufaatasiga o maso polotini. I se isi faaupuga, o le tele o le faʻateleina testosterone fusifusia i le receptor mo mulimuli mai polotini synthesis, ma mafua ai le faʻaititia o testosterone tulaga i ni nai aso ina ua maeʻa faʻamalositino.

Ia

O le faʻaititia mo se taimi puʻupuʻu o le testosterone tulaga pe a maeʻa le faʻamalositino e mafua mai i mafuaʻaga o loʻo i luga, ae e ese mai i le faʻaititia mo se taimi umi i le testosterone na mafua mai ile soona aʻoaʻoina na taʻua i le suʻesuʻega o le Hackney.

 

 weightlifting

E faʻapefea la ona aʻafia fafine i le soona faʻataʻitaʻi?

Ia

O suʻesuʻega a Hackney o loʻo faʻaalia ai le aʻafiaga o aliʻi, ae aua le manatu e leai se afaina o fafine.

Ole tele o suʻesuʻega talafeagai ile fafine e mo toleniga e tasi. O le sini o le suesueina le sootaga i le va o le fafine fanautama faiga ma faamalositino. O se faʻamalositino puʻupuʻu o le a faʻaosofia ai lagona tiga o tamaʻitaʻi ma faʻateleina ai le mea e taʻua o le "vaginal pulse amplitude." I le vaʻavaʻaiga a le tagata, o le faʻamalositino e mafai ona faʻateleina ai le pisapisao o fafine ma faʻateleina ai tuʻinanauga o feusuaiga.

Peitaʻi, o faʻataʻitaʻiga o loʻo taʻua i nei suʻesuʻega e masani ona le sili atu i le 45 minute, e matua ese lava mai faiaoga koleni, tagata tamoʻe marathon, poʻo tagata fiafia e faʻamalositino e faʻamalositino mo taimi uumi taimi 5-7 taimi ile vaiaso.

Ia

O le soʻona aʻoaʻoina umi o fafine e mafua ai foʻi faʻafitauli i aliʻi. O latou uma pituitary / hypothalamic faʻaletonu, lea e mafua ai le faʻaititia o testosterone ma estrogen maualuga. E le gata i lea, o le taimi e faʻaititia ai le aofaʻi o le tino o le fafine e faʻaititia i le 11%, o le a faʻaosofia ai le moe o le toe fanauina o le tino, lea e mafua ai faʻailoga e pei o le menopause ma le libido maualalo.O le aʻafiaga o le soʻoga o fafine o loʻo atagia mai foʻi i tamaʻitaʻi faʻapitoa pelvic fola maso.

Overtraining o le a mafua ai se tikeri o le pelvic fola maso malolo malo, lea o le a taitai atu ai i le tiga i le taimi o feusuaiga. O le soʻona feteʻenaʻi i isi vaega o maso o le a aʻafia ai foi ma maso o le pelvic floor. Fai mai le fomaʻi fomai o Julia Di Paolo:O le gastrocnemius vevesi o le a aofia ai le hamstrings, ma le feteʻenaʻi o le hamstrings o le a mafua ai le maʻaʻa o le pelvic fola maso. Ma i taimi tumaoti. Ole mea e manaʻomia e le gata ile mausali, ae ia aʻoaʻo foʻi pe faʻapefea ona malolo. Tasi le mea taua o le aloese mai le soʻona toleni.


Taimi Post: Aukuso-02-2021