O a "mimilo"? Na faamatala e Simone Byers le tauvaga faletaalo o le Olimipeka Tokyo

Na taʻua e Simone Biles i le Aso Faraile o loʻo pagatia pea o ia i le "sauāina" ma le "le mafai ona iloa le eseesega i le va o le pito i luga ma le pito i lalo", lea na faʻatupuina masalosaloga matuia e uiga i lona mafai ona auai i faʻatinoga taʻitasi o le Olimipeka Tokyo.
O Byers na tuumuli ese mai le 'au i le uma-faataamilo Aso Lua talu ai ina ua uma ona tauivi i lona muamua masani vaitau, ma ona toso ese i luma o le tagata atoa-faataamilo faaiu i le Aso Tofi e taulai atu i lona mafaufau maloloina.
E ui i le leai o le siamupini o le siamupini, na manumalo Li Suni i le pine auro ma puipuia le au a le US.
I se faʻasologa o tala a Instagram na faʻatuina i le amataga o le Aso Faraile, na valaʻaulia ai e Byers lona 6.1 miliona tagata mulimuli e fesili e uiga i mea ofoofogia e ono mafua ai ona le toe lagona le fiafia o tagata taʻutaʻua i le vanimonimo-tusa lava pe ua tele tausaga o leai ni o latou faʻafitauli. Fai le taga tutusa.
O le fa pine auro a le Olimepeka na ia tatalaina foi ni vitio se lua o ia lava o tauivi i luga o pa le tutusa. O le muamua faʻaalia o ia i ona tua i luga o le fala, ma le lona lua faʻaalia lona paʻu i lalo o le fala i le tino vaaia le le fiafia ina ua maeʻa ona maeʻa le isi afa o le mimilo.
Fai mai a ia, o nei ata vitio na mulimuli ane tapeina ma fanaina i le taimi o le toleniga i le taeao o le Aso Faraile.
Na foliga mai na leiloa le auala a Byers i le taimi o le potu teu oloa i le Aso Lua, ona oʻo lea o le taimi na paʻuʻu ai i lalo lona paʻu i lalo. Fai mai a ia, “na te le iloa” pe na faapefea ona tu i luga.
"Afai e te vaʻai i ata ma oʻu mata, o le a e vaʻaia loʻu le mautonu e uiga i loʻu tulaga i le ea," o lana tala lea i ona tagata.
O loʻo fuafua pea le aliʻi e 24 tausaga le matua e auai i ana potu, pa pia, paleni faʻatosina ma faʻamalositino fola i lona lava malosi. O faʻaiuga o nei gaioiga taʻitasi e fuafuaina mo le Aso Sa, Aso Gafua ma le Aso Lua.
Na taʻua e Byers o le "liliu ma le liliu" "amata soo" i le taeao ina ua maeʻa muamua, ma faaopoopo mai o le "o se lagona sili ona ese ma uiga ese."
Fai mai a ia, "e le mafai ona ia taʻuina le pito i luga ma lalo", o lona uiga na te le iloa pe faʻafefea ona ia tulaueleele poʻo fea i luga o le tino o le a ia faʻaalu i ai. "O se lagona sili ona valea lea," o lana faʻaopopo mai lea.
Aveʻese latou "suia i le taimi", na latou tumau mo le tusa o le lua pe sili atu vaiaso i le tuanaʻi, na ia fai mai ai, ma faaopoopo mai na latou "lei siitia atu i pa ma utupoto mo aʻu muamua" ae o le taimi lenei E aafia ai o ia mo "matautia uma … Matautia tele ”faalavelave.
Na faʻafetaia e Byers lana 'au o le "Masiofo" aua na faʻaauau pea lona manumalo i le pine siliva e aunoa ma ia i le' au mulimuli. I le Aso Tofi, na ia viia foi Lee i le Instagram. “Ou te mitamita ia te oe !!!” Fai mai Byers.
Mo i latou na fautuaina o ia e tuu le taʻaloga i le amataga o le vaiaso nei, fai mai Byers: "Ou te leʻi faʻamavae, loʻu mafaufau ma loʻu tino e le o fesoʻotaʻi lava."
"Ou te manatu e te le o iloaina le mataʻutia o lenei i luga o le faigata / tauvaga luga," na ia faaopoopo. “Ou te le tau taʻuina atu le mafuaaga ou te faamuamua ai le soifua maloloina. O le maloloina o le tino o le mafaufau. ”
Fai mai a ia, "e tele ana faʻafiafiaga leaga i laʻu matata ma faʻamaeʻaina le taʻaloga", ae o le taimi lea "ua na ona leiloa lona ala. O laʻu saogalemu ma aʻu 'au na faʻamataʻuina. ”
E ui na lagona le toesea o Biles i le foloa o le Tokyo Ariake Gymnastics Center, ae na ia filifili loa e tuu le tauvaga ae taulaʻi i lona soifua maloloina faalelagona ina ia faaauau pea ona i ai se aafiaga i le lalolagi atoa o taʻaloga.
Ina ua maeʻa le filifiliga a Naomi Osaka e faamavae le tenisi i lenei tausaga e puipuia ai lona soifua maloloina, sa ia taʻutinoina lava, lea na toe aumaia ai foi le mafaufau i le lalolagi i le mataupu e masani ona tapu ai le mafaufau.


Taimi Post: Jul-31-2021